Thursday, April 29, 2010

INTELEGERE SECRETA INTRE BASESCU SI BEN LADEN !

INTELEGERE SECRETA INTRE BASESCU SI BEN LADEN.
Domnule Iliescu

Nu sunt partizanul dumneavoastra politic ci dimpotriva, Totusi va cer sprijinul. Va rog sa cititi cu atentie randurile mele. Dumneavoastra sunteti persoana indicata ca sa spuneti poporului adevarul. Romania sub Basescu a devenit
umbrela terorismului arab. Sper ca colegii dumneavoastra sa citeasca acest mesj.
Este cazul ca romanii sa faca ceva pentru ei insasi. Indrasnesc sa va rog in interesul tuturor, sa cereti deschderea unei ANCHETE , care va avea sprijin international. RH
I


REGIMUL BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISMUL INTERNATIONAL
AM TRIMIS AMBASADEI SUA, DOCUMENTUL IN LIMBA ARABA A INTELEGERII
BASESCU BEN -LADEN. PE BAZA ACESTEI INTELEGERI iINTRE CEI DOI TERORISTI AU FOST ELIBERATI
2021 TERORISTI ARABI , 4 MEMBRII AI CONDUCERII AL QUEDA. A FOST DEASEMENEA ELIBERAT UN TERORIST ROMAN PREGATIND UN ATENTAT LA TIMISOARA. ACEST ATENTAT PUTEA DUCE LA MII DE VICTIME.
IN LEGATURA CU ACEST ATENTAT PRESEDINTELE ROMANIEI FACE O DECLARATIE RECUNOSCAND CA TERORISTII ARABI NU SUNT ARESTATI SAU NEUTRALIZATI , CI DOAR TRIMISI IN AFARA TERITORIULUI PENTRU 15 ANI ! ( SE REITORC DE OBICEI CLANDESTIN DUPA 2-3 LUNI ).
Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta intentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. Dupa cateva minute, urma sa actioneze de la distanta telefonul mobil, lasat in masina, care, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, ar fi declansat deflagratia. Explozia, care ar fi fost amplificata de rezervorul plin cu benzina al masinii, ar fi provocat un adevarat carnagiu..”pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane ce ar fi infiintate in Romania, cu ajutorul armelor si munitiei la care ar avea acces”. Iata ce declara Traian Basescu. asa numitul aliat al americanilor “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu
VOI REVENI IN CURAND CU DETALII IN LEGATURA CU ANCHETA AMERICANA CARE VA DUCE LA SCURTAREA MANDATULUI PREZIDENTIAL.
Robert Horvath- DEVA Ziarist USA

Urmariti noi desvaluiri:

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/


Wednesday, April 28, 2010

"CINEASTUL HORVATH VA ANUNTA LA ANTENA3 SFARSITUL REGIMULUI BASESCU ! "

STIMATE DOMN DAN VOICULESCU
Postarea acestui scurt mesaj a creiat efervescenta deosebita si speranta pe blogul
romanesc. Am primit deasemenea un urias numar de mesaje personale
DOMNULE SUPER MOGUL
 DUPA INTERVIUL DE LA CNN SI FRANCE INTERN CHANEL 5 SPER SA FIU INVITAT LA ANTENA3
 ROBERT
Unul din ele spune : " Interesant ce imi spuneti dvs pe blogul mogululului. Insa intrebarea fundamentala este cum as putea eu sa verific acuratetea acestor informatii? In cazul in care nu se vor dovedi reale, cel care va castiga va fi tot regimul lui Traian Basescu. "
PRECIZARE
ARMELE CAUTATE DE AMERICANI , MOTIV DE DESLANTUIRE A INVADARII IRAKULUI AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA LA AMBASADA IRAKULUI DE LA BUCURESTI SI LA ALTE 27 DE DEPOZITE MILITARE. O MARE PARTE DIN DOCUMENTELE DESCOPERITE DE MINE
POARTA SEMNATURA BASESCU, ACESTA FIIND MINISTRUL TRANSPORTURILOR DIN ACEASTA PERIODA.
ACESTE DOCUMENTE SUNT DE AJUNS PENTRU ADUCEREA ACTUALULUI PRESEDINTE IN FATA UNUI TRIBINAL INTERNATIONAL.
Actiunea de ascunderea armelor poarta numele de cod SARINDAR.
Nu este prima data cand teroristii romani utilizeaza acest procedeu. Pe vremea lui Ceausescu sau trimis arme si tehnologie de distrugere in masa in Libia . Ca si in cazul Irakian la sosirea inspectorilor ONU nu sa gasit nimic. Aceasta actiune terorista a fost cordonata la vremea respectiva de Pacepa iar mai nou de Traian Basescu.
CAZUL A INTRAT IN ATENTIA CONGRESULUI AMERICAN.
AM TRIMIS NU DEMULT O DEPOZITIE SCRISA SI SUB JURAMANT UNEI COMISII SPECIALE CARE SE OCUPA DE GASIREA ARMELOR. OBAMA VREA SA SE FACA LUMINA IN ACEST CAZ " MANEVRAT " DE ADMINISTRATIA LUI BUSH.
SCANDALUL ESTE NUMIT "SCANDALUL SECOLULUI ". Inspectorul sef ONU Scott Riter spune in in interviul acordat mie " Adevarul despre transportul de tehnologie atomica a fost ascuns. Sau facut presiuni extraordinare sa nu inculpam pe romani. Numai de la Aerofina sau cumparat 150 de motoare pentru rachetele Scud." Transporturile in ambele directii sau facut prin aeroportul Otopeni si poarta semnatura Basescu.
SANSELE LUI BASESCU DE A SCAPA SUNT NULE. VOR PIERDE PAINEA SUTE DE OAMENI CONECTATI IN ACEASTA OPERATIE DE URIASA ANVERGURA, IMPOTRIVA ONU, SUA SI A INTRGII LUMI.
Domnule Voiculescu
Sunt convins ca presedintele citeste cu interes deosebit blogul dumneavoastra. Ma gandesc cum ar reactiona la urmatorul anunt
"CINEASTUL HORVATH VA ANUNTA LA ANTENA3 SFARSITUL REGIMULUI BASESCU ! "
In concluzie sper sa aveti aceleast ganduri ca si mine, spre satisfactia generala.
Robert Horvath Cineast New York
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Tuesday, April 27, 2010

O VESTE BUNA PENTRU ROMANIA !

"CINEASTUL HORVATH VA ANUNTA LA ANTENA3 SFARSITUL REGIMULUI BASESCU ! "

RENASTEREA ROMANIEI

PRINTUL NICOLAE, VIITORUL REGE AL ROMANIEI
Romania este pe marginea prapastiei. Presa internationala vorbeste de un iminent colaps economic, social si rasial. Suntem numiti Tiganii Europei.
Un popor, cunoscut in intreaga lume prin omenie si simtul masurii, este asociat violentei si barbariei. Un popor avand o istorie si o cultura extraordinare isi pierde pe zi ce trece identitatea nationala, devenind usor de manipulat si mintit. Statuia lui Eminescu este daramata, iar limba romana, interzisa la centrele culturale din jurul lumii. Mahalaua se muta in centrul orasului. Maneaua cucereste Romania. Asistam la o situatie fara precedent, cand o natiune europeana, in loc sa se indrepte spre lumea civilizata, isi refuza geografia si destinul istoric. In aceasta fundatura a istoriei apare la orizont o sansa a destinului – Prabusirea regimului Basescu.Ascunderea armelor cautate de americani motivul pentru care sa declansat razboiul din IRAK pe teritoriul Romaniei a intrat in atentia Senatului SUA. Vor pierde painea nu numai Basescu ci si sute de participanti la aceasta misiune criminala si secreta.Sunt gata oricand sa particip la o emisiune al Antenei 3 pentru a prezenta documentele relevante.Sunt oricand gata sa vin in Romania si sa desvalui adevarul.
Golul politic va creia posibilitatea unui nou inceput a RENASTERII NATIONALE.
Monarhia reprezenta un inceput de drum si macar o speranta. Solutia cu primarul Sibiului a fost o ultima incercare pozitiva in aceasta directie . Dar dupa prabusirea acestui proiect nu se intrevede nimic la orizont cu exceptia revenirii la monarhia constitutionala. Criticii mei spun ca visez sau am nostalgii romantice. Daca cineva are o alta ideie de a scoate Romania din criza economica sociala si rasiala ( problema tiganilor) trebue ascultat cu atentie. Din punctul meu de vedere si sper si a altora monarhia reprezinta o necesitate.
RENASTEREA ROMANIEI
NOUL REGE NICOLAE, este nascut in 1985 si este Varul Printului CHARLES si nepotul cel mai inantat in varsta a Majestatii Sale Mihai. El este descendent a Reginei Victoria si a monarhiilor Europene incluzand Tarii Rusiei. Pe linia maternala prin bunica, Printul Nicolae este deasemenea descendent al Printului Ieremia Movila, ctitorul manastiri moldovenesti.
Efortul de revenire la civilizatie este sprijinit de Casele Regale europene.
Romanii sunt inteligenti si au inceput sa inteleaga despre ce este vorba. Este ultima noastra sansa. La o rascruce a destinul trebue sa decidem daca continua destinul nostru european, sau devenim un fel de tara orientala.
In incheiere va dau o veste buna. Printul Nicolae ne spune tuturor celor care mai speram"Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor."
"Sunt pregatit sa fiu Regele Romaniei"
Robert Horvath Cineast New York
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/


GARANTEZ SCURTAREA MANDATULUI PRESEDINTELUI BASESCU !

PRESEDINTELE ROMANIEI BASESCU IN MIJLOCUL UNUI SCANDAL POLITIC SI MEDIATIC FARA PRECEDENT !
ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA PENTRU CARE SUA A ATACAT IRAKUL SI NU AU FOST GASITE, AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA.
BASESCU IN CALITATE DE MINISTRU AL TRANSPORTURILOR A CORDONAT INTREAGA ACTIUNE TERORISTA !
In jurul anilor 1998 atentia lui Sadam se indreapta spre Romania. O delegatie militara insotita de zeci de agenti secreti soseste la Bucuresti prezentand o uriasa lista de echipament militar. Din acest moment toate intreprinderile militare devin furnizoare de arme si tehnologie de varf. Se poate spune fara exagerare ca intreaga tehnologie creiata sub Ceausecu a fost transferata in intrgime catre Sadam.” Delegatia militara care sa deplasat la Bucuresti a fost condusa de Brigadier General Naim Bakr Ali seful programului de rachete Scud.
ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA SUNT DE NEGASIT
SUA si Marea Britanie, au atacat Irakul si au eliminat regimul lui Saddam.Imediat dupa victoria fulgeratoare a coalitiei, peste o mie de experti americani inarmati cu detectoare moderne au intrat in Irak si au scormonit fara restrictii teritoriul tarii in cautare de arme de distrugere in masa. Au cercetat neobosit toate locurile vechi si noi considerate suspecte. Au interogat militarii,savantii si tehnicienii irakieni. Negasind armele, s-au intors acasa.
MARII SPECIALISTI CIA AU FOST DIN NOU PACALITI. DACA CITEAU MANUALELE KGB AR FI PUTUT SA DEA DE PROCEDURA STANDARD DE ACOPERIREA URMELOR. IN ROMANIA OPERATIUNEA AVEA NUMELE COD ” SARINDAR , INSEMNAND “IESIRE DE SERVICIU ”
Timp de doi ani am rasfoit mii de documente pana am dat de adevar. Este un raport detailat trimis cu cateva saptamani inainte de invazie lui Saddam.
ARMELE DE DISTRUGERE IN MASA SI MIJLOACELE DE TRANSPORT AU FOST
ASCUNSE LA AMBASADA IRAKULUI DE LA BUCURESTI SI LA 27 DE DEPOZITE
MILITARE. INTREAGA ACTIUNE A FOST CORDONATA DE TRAIAN BASESCU
MINISTRUL TRANSPORTURILOR IN PERIOADA RESPECTIVA.

Robert Horvath DEVA Special pentru Nipon Press
Urmariti: http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/
CITITI NOI DEZVALUIRI SAPTAMANAL:
IN CARTEA LUI VICTOR NICOLAE BAZATA PE INTERVIURI CU ROBERT HORVATH SERIALIZATA DE NEW YORK MAGAZIN . ” Daca ai trecut prin casa mortii ” -( CNN a cumparat drepturile de autor si produce un documentar iar NHK Japan va transmite un ” special “.de 45 minute pe aceasta tema. )
NEW YORK MAGAZIN NR NY Magazin, nr. 664 SI MIERCUREA VIITOARE nr 666http://www.nymagazin.com/ ………… ETC

Wednesday, April 21, 2010

BOMBA ATOMICA DE LA CEAUSESCU LA BASESCU ! ( Aceleasi inalte aspiratii - acelas dramatic sfarsit )

ROMANIA DETINE BOMBA ATOMICA! CASA ALBA SE PREGATESTE SA ANCHETEZE REGIMUL DE LA BUCURESTI
Materialul pe care vi-l prezent in premiera, este de o gravitate exceptionala si a fost furnizat de catre o sursa din Ambasada SUA (agent AIEA in Romania) .Sursa afirma ca Romania detine arme de distrugere in masa, iar combustibilul nuclear a fost si este produs la Combinatul din Pitesti, intr-o sectie secreta unde „angajatii” sunt doar experti in domeniul atomic.
Inspectiile efectuate intre anii 1990 si 2009 de catre agentii AIEA in Romania confirma desfasurarea - incepand cu a doua jumatate a anilor 1990, a unor experimente secrete pentru obtinerea de plutoniu imbogatit necesar la fabricarea armamentului de distrugere in masa. Romania, semnatara a Tratatului de Neproliferare Nucleara, a fost si ea mult timp suspectata, inca de pe vremea comunismului, de catre Occident, de faptul ca Nicolae Ceausescu a avut propriul program secret de inarmare nucleara.
Serviciile ruse de informatii externe au dezvaluit si ele, in baza arhivelor secrete ale KGB-ului, ca Romania a avut capacitatea tehnica sa construiasca arme atomice in 1989, dar si ca Nicolae Ceausescu avea deja arma de distrugere in masa.
Rapoarte CIA, confirma, de asemenea, ca Romania a fabricat arme nucleare in anul 2000.
Un recent accident la Bucuresti (in care victima era un cetatean american), fotografiat din satelit, a scos la iveala un adevar cutremurator si a creat, la Washington DC, o panica totala. Din analiza sumara a fotografiilor se vede ca avem de a aface de o uriasa uzina nucleara, si nicidecum de un institut de cercetari stiintifice, asa cum se regaseste in actele statului roman. Concluzia este ca dorinta lui Ceausescu de a avea bomba atomica a fost preluata de toate regimurile postdecembriste.
Asadar, in Pitesti a fost creata, pe vremea lui Ceausescu – si acum functioneaza la capacitate maxima – „o instalatie industriala avand capacitatea de producere a un kilogram de plutoniu pe an, care se foloseste apoi ca focoasa militara la rachetele cu raza medie de actiune de tip SCUD, de productie proprie romaneasca.
Pana anul trecut, la combinatul chimic din Pitesti au fost produse 585 de tone de combustibil nuclear. In august 2008, Romania a cumparat licenta de la concernul canadian AECL pentru tehnologia integrala de producere a combustibilului nuclear. In perspectiva se are in vedere si prelucrarea repetata a deseurilor existente. In localitatea Colibasi din suburbia Pitestiului se afla Institutul pentru Reactori Energetici, care, cu ajutorul Rusiei, „se reprofileaza in prezent asupra perfectionarii tehnologiilor de producere a propriului combustibil pentru centralele atomo-electrice la combinatul petrochimic din oras”.
Cel mai important depozit de material radioactiv este situat in judetul Bihor. Apa grea este produsa la combinatele chimice din orasele Turnu-Magurele si Drobeta Turnu-Severin. Pe de alta parte, „in perioada aprilie-mai 2009 au fost gasite 450 grame de plutoniu intr-un laborator secret al Institutului energiei atomice din Bucuresti”. Despre toate acestea, specialistii AIEA au intocmit un raport detaliat ce a fost trimis atat Casei Albe, cat si Parlamentului European, iar regimul de la Bucuresti va trebui sa dea explicatii.
Robert Horvath special for Nippon News DESCHIDETI
http://www.nymagazin.com/
http://www.nymagazin.com/
CARTEA LUI VICTOR NICOLAE BAZATA PE INTERVIURI CU ROBERT HORVATH SERIALIZATA DE NEW YORK MAGAZIN SPARGE TACEREA . CITITI " Daca ai trecut prin casa mortii "
NEW YORK MAGAZIN NR NY Magazin, nr. 664 SI MIERCUREA VIITOARE nr 666 http://www.nymagazin.com/


Sunday, April 18, 2010

SENZATIONAL ! New York Magazin Nr. 664 Miercuri, 14 Aprilie 2010 http://www.nymagazin.com

Cea mai importanta carte scrisa despre razboiul din Irak spune New York Times
despre varianta in engleza a cartii DACA TRECI PRIN CASA MORTII de Victor Nicolae. Cartea este bazata pe interviurile cineastului si ziaristului de investigatie
Robert Horvath- DEVA din New York . Dupa ani de investigatii si studierea aproape a tuturor documentelor despre armele de distrugere in masa detinute de Saddam cineastul a ajuns la concluzia ca ARMELE LUI SADDAM AU FOST ASCUNSE IN ROMANIA. Noile documente descoperite vor fi in curand prezentate unei comisii al Senatului SUA.
Varianta in engleza poarta titlul BOMBA A 3 si urmareste traiectoria transferului de
tehnologie de la Ceausescu la Saddaam la Basescu. Cartea atrage atentia asupra
mafia armelor din Romania care detinand sume fabiloasa in valuta devine un pericol major pentru functionarea institutilor statului roman. Principala statie de TV NHK din Japonia va prezena in curand un documentar bazat pe aceasta ipoteza intradevar uluitoare. CNN a cumparat deasemevea drepturile de autor.
Cititi in New York Magazin Nr. 664 Miercuri, 14 Aprilie 2010 http://www.nymagazin.com primul capitol din cartea serializata.
--------------------------------------------------------------------------------
DOCUMENTUL CINEMATOGRAFIC CARE A PECETLUIT SOARTA LUI CEAUSESCU !
BOMBA A3 ( PRIMA PARTE )
Ceasescu discuta cu un grup de tovarasi despre un proiect dement . In conversatie apar referinte la bomba atomica, bacterioogica, rachete, arme cu laser etc. Filmat inopinat in satul natal Scornicesti , materialul ajunge in occident. Cineastul Robert Horvath intra peste cateva luni in ancheta securitatii si este acuzat de inalta tradare . O scrisoare a presedintelui american Carter ai salveaza in ultimul moment viata si il trimite peste in SUA. Scriitorul Victor Nicolae preia in serialul " " DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII " aceste evenimente de un dramatism deosebit si incepe publicarea lor in editia de miercuri14 Aprilie 2010 al revistei NEW YORK MAGAZIN.
Fragmente din aceasta carte pot fi urmarite deasemenea pe blogul ROBERT HORVATH -DEVA
http://devanewyork.blogspot.com/

http://www.devagallery.com/

Saturday, April 10, 2010

CITITI O CARTE DE DEZVALUIRI SENZATIONALE SCRISA DE VICTOR NICOLAE !

CEUSESCU VORBESTE DESPRE BOMBA ATOMICA ROMANEASCA. CINEASTUL ROBERT HORVATH TRIMITE MATERIALUL FILMAT IN SECRET, IN OCCIDENT. ESTE ARESTAT SI ACUZAT DE INALTA TRADARE. O SCRISOARE A PRESEDINTELUI AMERICAN CARTER OPRESTE EXECUTIA IN ULTIMUL MOMENT.
CITITI PE BLOGUL http://devanewyork.blogspot.com/ FRAGMENTE DIN CARTEA LUI
VICTOR NICOLAE
DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII (II)

SCORNICEŞTI, 1975
ROBERT: Deci… era într-o vineri din septembrie, pe la ora 17, când au apărut cele 6 maşini negre ale convoiului prezidenţial. Toată echipa televiziunii s-a adunat la ordin pentru a-l întâmpina pe secretarul general al partidului, cel mai iubit fiu scornit vreodată de Scorniceşti......... Ea abia de-a întins mâna, fără să privească înainte. Dacă el mai părea oarecum a intelectual, deşi provenit dintr-un ţărănete, totuşi plăcut la prima vedere, ea m-a uimit printr-o urâţenie îngrozitoare. Ce atracţie sexuală? O matracucă. Era vânătă, ca ieşită de prin catacombe, urâtă rău, mult mai urâtă decât se credea. Noaptea am şi avut coşmare. Ţărănetele Ceauşescu se purta firesc, simplu în aparenţă. Mişcările i se dezlânau, nebalansate. Mâinile, gâtul, picioarele i se mişcau dezordonat, ca la coborârea dintr-o maşină în care ai stat vreme îndelungată înghesuit, cobori şi nu-ţi mai revii din amorţeală. Ceauşescu venea bucuros la Scorniceşti, se simţea bine, de, ca acasă. Chiar îi plăcea printre ţăranii de-acolo, care îi vorbeau simplu şi direct. Tot atunci s-a întâmplat să fie şi-o nuntă. Nu ştiu ce legătură era între Ceauşeşti şi miri. Nunta se petrecea într-o curte mare, nu departe de cea a Ceauşeştilor. Vremea se făcuse frumoasă. Cred că a fost chemat şi un preot, nu l-am văzut în timpul serviciului său religios. Ceauşeştii au venit şi ei, au felicitat mirii, au sărutat mireasa, s-au prins în horă. Se vorbea că ar fi dat un porc, darul lor de nuntă. Nouă ni se spusese să nu fim leneşi, să filmăm de zor, să fotografiem. Aveam dezlegare să ne mişcăm liber. Pe Ceauşescu, îl filmam tot timpul… patru operatori, cu tot atâtea camere. Nu trebuia să deranjăm în căutarea cadrelor noastre. Nicolae se obişnuise cu forfota din jur. Eu ţineam morţiş să înregistrez ceva special, ca amintire, numai pentru mine, când s-ar fi ivit prilejul cel norocos. Ceauşescu s-a aşezat la o masă, la una din cele obişnuite, aranjate în curte, făcute din lemn, cu hârtie pusă pe deasupra în locul feţelor de masă. Îl însoţeau şi vreo trei-patru indivizi, nu-i recunoşteam, se îmbrăcaseră lejer, în pulovere. Al lui Ceauşescu era gri, purta şi şapcă, una subţire, de vară. Discutau tot felul de fleacuri, au mâncat sarmale şi friptură, au băut vin, cot la cot cu nuntaşii. Nu li se servea ceva anume, numai pentru ei, fiinţe simandicoase. Cam plictiseală, trecuseră vreo două ore. Mă plimbam cu camera după mine, încărcată cu o casetă nouă. Întrebasem pe mai mulţi dintre securişti dacă puteam să-l filmez pe conducător şi în momentele lui de relaxare. "Poţi să filmezi orice, că tot se taie la protocol…" mi s-a răspuns cu un anume amuzament. Cum naiba de nu reuşeam să 'trag' şi eu ceva doar pentru liniştirea sufletului meu? . Nicolae ciocnea paharul şi bea fără să se cherchelească. Era cu chef. Discuţia se aprinsese. Restul se îmbătase deja. Aceeaşi ţărancă de la începutul petrecerii aducea cele trebuincioase. Căutam să mă apropii mai tare de Ceauşescu, încercam să aud ce se vorbea. Îmi ţineam camera pregătită, ca pe o armă, în dreptul şoldului. Mă deplasam dinspre dreapta mesei, avându-l pe Ceauşescu în cadru: gât-spate. Trebuia să avansez astfel încât să-i prind faţa, gura. Acum era perfect încadrat, prim plan! Imaginea căpătase claritate şi… aud cuvintele cheie: "bomba atomică"! Părul mi s-a zbârlit de satisfacţie. M-am aruncat ca uliul asupra prăzii. Asta îmi era prada: "bomba atomică"! (va urma)

Friday, April 2, 2010

DOCUMENTUL CARE A PECETLUIT SOARTA LUI CEAUSESCU !


DOCUMENTUL CARE A PECETLUIT SOARTA LUI CEAUSESCU !
Ceasescu discuta cu un grup de tovarasi despre un proiect dement . In conversatie apar referinte la bomba atomica, bacterioogica, rachete, arme cu laser etc. Filmat inopinat in satul natal Scornicesti , materialul ajunge in occident. Cineastul Robert Horvath intra peste cateva luni in ancheta securitatii si este acuzat de inalta tradare . O scrisoare a presedintelui american Carter ai salveaza in ultimul moment viata si il trimite peste in SUA. Scriitorul Victor Nicolae preia in serialul " " DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII " aceste evenimente de un dramatism deosebit si incepe publicarea lor in editia de miercuri 7 Aprilie 2010 al revistei NEW YORK MAGAZIN.

VICTOR NICOLAE
" DACĂ TRECI PRIN CASA MORŢII "
-PE PLATOURILE DE FILMARE DE LA SCORNICEŞTi CEAUSESCU DECLARA CA VA POSEDA BOMBA ATOMICA !
( DOCUMENTUL FILMAT AJUNGE IN OCCIDENT CONTRIBUIND LA CADEREA DICTATORULUI )
"Printre locurile de anchetă ale Securităţii, era şi o veche sală de sport, golită de echipament. În mijlocul ei, se afla o simplă masă de lemn, de obicei goală, şi două scaune. În spatele anchetatorului, pe un perete ucigător de alb, trona portretul uriaş, supradimensionat, al lui Nicolae Ceauşescu. Privirea lui fixă m-a urmărit zi şi noapte, mult timp după aceea - îşi aminteşte astăzi, în exclusivitate pentru 'New York Magazin' operatorul şef al televiziunii române din anii '70. Anchetatorii mai oboseau şi ei, dar aveau grijă ca la plecarea spre alte treburi de-ale lor să mă lase în grija celor mai negre gânduri. Atunci am încercat să pătrund în mintea, sau în lipsa de minte, a acestui ţăran / neţăran extrem de şiret, de care depindea 'ziua de mâine" a peste 20 milioane de oameni. Pe mine mă obseda întrebarea dacă mai prindeam oare această 'zi de mâine'? Cu cât mă speriam mai tare că totul depindea de o fracţiune de secundă pe muchia cuţitului, de o toană sau de câteva rânduri aşternute din oboseală pe-o hârtie, portretul dictatorului creştea în dimensiune şi importanţă funestă. Încercam uneori, ca în transă, să văd ce scrie pe coala destinului meu. Pentru mulţi dintre cei care au trecut prin această veche sală de gimnastică, de box sau de lupte, hotărârea finală depindea de anchetatori, de rezultatul lor final în urma anchetei. În cazul meu, între mine şi personajul atotputernic proiectat pe perete nu se mai aflau nimeni şi nimic. Uneori, în disperare, i-aş fi cerut scuze pentru curajul de a-l înfrunta direct, încercând chiar să-l conving de inconştienţa mea. Iar în alte zile mă copleşea mândria de a fi avut această îndrozneală. Încercam să-i conving pe toţi anchetatorii că, în cele 5 / 6 minute în care s-a făcut cel mai important film despre Ceauşescu, m-a dominat doar instinctul de operator cu camera-n priză, nu un obiectiv voit politic. Acesta este de altfel şi adevărul. Anchetatorii păreau că mă cred, mulţumiţi de un răspuns ce umplea o etapă a interogatoriului. Lucrurile se complicau însă la o altă întrebare, la care nu am dat răspunsul niciodată: De ce am trimis materialul filmat despre preşedinte Serviciului Francez? Scurtul film încă nedevelopat de mine mi-a schimbat destinul, pe o dorinţă mereu vie de a nu uita nimic. Trebuie să recunosc faptul de a nu fi ghicit atunci că tocmai aceste câteva minute de filmare ar fi reuşit să schimbe şi soarta lui Ceauşescu, împingându-l cu încă un pas spre zidul de la Târgovişte. Totul a început într-o zi friguroasă de toamnă, la Scorniceşti, unde liniştea unei ploi mocnite a fost întreruptă de girofarele maşinilor negre ale convoiului prezidenţial.

CÂNTAREA ROMÂNIEI, SCORNICEŞTI,1975
"...de pe picioarele căluşarului în opinci, cu clopoţei - plan detaliu, cadrul se deschide încet, apare dansatorul întreg, în costumul lui specific... alt dansator saltă lângă el cu bâta-n mâini, apoi altul şi altul, aparatul se retrage, se înalţă vertiginos în văzduh, obiectivul descoperă un întreg câmp plin de căluşari, o mie, două mii, cinci mii, până departe, până la orizont, o întreagă ţară joacă alături de micuţul ei căluşar, eroul filmului, planeta se căluşăreşte... muzica a tot crescut, sparge difuzoarele, câmpiile dansează, şi munţii, hălăi-şa!" Astfel se încheia apoteotic încă un film al 'epocii de aur', realizat de cea mai bună echipă a televiziunii în toamna lui 1975. "Televiziunea trimisese la Scorniceşti forţe gigantice, investise totul într-una din cele mai ambiţioase producţii ale sale pentru vremea aceea. Voia ca de ziua naşterii sale, în 26 ianuarie, să-i facă un cadou surprinzător genialului nostru scorniceştean, stejarul răsărit falnic direct din buricul câmpiei de dincoace de Olt, cheresteaua noastră politică ajunsă vioară-ntâi, una ce scârţâia cam de nebună pentru câştigarea unui renume balcanic, est-european, mondial, chiar est-cosmic. Eroul principal al filmului făcea parte din droaia de nepoţi ai lui Ceauşescu, unul de vreo 8, 9 sau 12 ani. Ăsta ne simboliza nouă mândria, talentul natural al românului, chezăşia pionierească, viitorul nostru de aur. El era căluşar. Era Căluşarul Român. Pentru secvenţa finală, care nu s-a tras chiar la sfârşitul filmărilor, a venit un elicopter special. Asistam la un eveniment incredibil. Se punea la dispoziţia televiziunii un asemenea aparat, plin cu soldaţi înarmaţi. Ca să nu le deturneze echipa de filmare obiectivul strategic. Mai bine aş fi filmat asta, cum zburau soldaţii pe cerul patriei, peste câmpia plină de căluşarii cu bâtele-n mână!"
OMAGII PESTE OMAGII Toată ţara cânta, râdea, dansa, hălăi-şa şi iar aşa, pe Ceauşescu-l omagia! Şi pe el, dar şi pe ea! Iar românul ce-mi citea? Şi el ce-mi mai dezbătea? Partidul ceauşist i-ar fi vrut pe cetăţeni în mână cu "Sub steagul internaţionalismului socialist. Vizita delegaţiei de partid şi guvernamentale a Republicii Socialiste România, conduse de tovarăşul Nicolae Ceauşescu în Republica Populară China, Republica Populară Democrată Coreeană, Republica Democrată Vietnam şi Republica Populară Mongolă". Aşa suna titlul unei cărţi tipărite la Editura Politică din Bucureşti în 1972. Cu un an în urmă, secretarul general şi tovarăşa lui de-o viaţă şi de-o luptă trăseseră o raită tocmai prin extremul orient. Geniile noastre, cam sărăcuţe la minte, nu prea se aleseseră cu nimic. Era la vremea când Ceauşescu intermedia între americani şi chinezi începuturile a ceea ce vedem noi astăzi că au ridicat China în topul puterii mondiale. Economistului la fără frecvenţă Ceauşescu şi savantei 'codoiului' le-a plăcut primirea fastuoasă şi ce bine-i să fii Kim Ir Sen. N-a urmat decât un pas până la Cultul personalităţii şi consolidarea unicităţii pentru lider. Volumele lui Ceauşescu, apărute sub genericul "România pe drumul desăvîrşirii construcţiei socialiste", dezvăluiau doar imbecilităţi strategice. Iar când au apărut sinistrele "Teze din iulie" - 1971, nenorocirea s-a abătut complet asupra culturii naţionale. Cei precauţi şi-au şi luat tălpăşiţa-n occident. Noi am rămas în lumina chioară să dezbatem şi să aprofundăm tâmpeşte: "Propuneri de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii politice–ideologice, de educare marxist–leninistă a membrilor de partid, a tuturor oamenilor muncii, în România pe drumul construcţiei societăţii socialiste multilateral dezvoltate" de Nicolae Ceauşescu, vol. VI, Ed. Politică, Bucureşti, 1972. Michel-Pierre Hamelet a scos la Editura Politică din Bucureşti, încă din 1971, şi a umplut librăriile cu: "Nicolae Ceauşescu. Biografie şi texte selectate". Exista şi varianta originală, cea în ediţie franceză: "Nicolae Ceauşescu. Présentation, choix de textes" apărută tot în 1971, dar la Ed. Seghers din Paris. Şi Giancarlo Elia Valori a scris: "Ceausescu", lansat chiar de Ed. La Meilleure Bibliotheque, sigur, tot din Paris, 1975. Când românii n-au mai avut nici ce mânca i-a salvat o "Hotărîre a Marii Adunări Naţionale pentru aprobarea Programului de alimentaţie ştiinţifică a populaţiei", publicată în "Buletinul Oficial al RSR", XX, nr. 53, partea I, 2 iulie 1984.
LOCURI DE PELERINAJ Operatorul-şef: Filmările aduseseră multă lume la Scorniceşti. Mişuna şi Securitatea. Primisem ordine clare, indicaţii preţioase, aşa li se spunea, sfătuiţi spre binele nostru să nu ne abatem de la regulă. Trebuia să vorbim între noi numai cu apelativul de 'tovarăşe', ceea ce suna complet ridicol. Subiectele abordate în timpul discuţiilor se cereau a fi pline de seriozitate, despre muncă, despre îmbunătăţirea ei în primul rând. În fiecare dimineaţă se citea din Scânteia, organul partidului. În şoaptă, desigur, se mai scăpa şi câte un banc. Se râdea pe înfundate. Am fi dat de dracu' dacă se întâmplă ceva pe neplacul supraveghetorilor noştri. La o filmare de înalt protocol, cu Ceauşeştii de faţă, explodase un reflector. Nu o bombă! Pe fostul meu profesor de operatorie, Ciubotaru, era cât pe ce să-l mănânce puşcăria... Oamenii din Scorniceşti se mai obişnuiseră cu filmările. În timpul prospecţiilor de rigoare, microbuzul nostru s-a oprit lângă o casă dărăpănată, la o margine de sat. Nu mai locuia nimeni, nici nu cred că se putuse locui vreodată acolo, decât dacă aceia nu fuseseră leneşii cei mai leneşi ai satului, puturoşii, alungaţii din comunitate. O dărăpănătură ce păstra doar urmele unei mizerii îngrozitoare. Nu mai văzusem aşa ceva. Şi aceasta era adevărata casă în care se născuse genialul nostru conducător, alături de grămada lui de fraţi şi surori. Nu-mi explic cum ghida numită de 'sus' ne adusese taman în acel loc, precis interzis oricărui ochi străin. Casa nouă a Ceauşeştilor din Scorniceşti, aceea în care cuplul prezidenţial se fotografia de obicei, era cu totul altceva.
UN DESTIN LA CONFLUENŢA CU ISTORIA
Ion Spălăţelu credea cu ardoare întârziată, de-abia prin 1983, că ar fi exact la "Scorniceşti, vatră de istorie românească" şi a încredinţat o carte cu acest titlu Editurii Albatros din Bucureşti. În 27 iunie 1998, în suplimentul "Dosare ultrasecrete" al ziarului 'ZIUA' - I, nr. 10, Vladimir Alexe susţinea cu acte-n regulă că tovarăşul post-mortem "Nicolae Ceauşescu s-a născut în satul Tătărăi, populat de ţigani şi de tătari. Dovada! A fost descoperită foaia matricolă a elevului Ceauşescu A. Nicolae". Satul Tătărăi aparţinea de comuna Scorniceşti, dar a fost ras de pe hartă din ordinul dictatorului, ca să i se piardă urma tătărăiască. Cum ar fi arătat într-o epocă de aur informaţia cu Geniul din Tătărăi?
STIMA NOASTRĂ ŞI MÂNDRIA
Operatorul-şef: Echipa televiziunii venea şi mânca seară de seară în sala mare a noii case a lui Ceauşescu din Scorniceşti. Printre noi, apăruse şi un individ haios. Se spunea despre el că trecuse cu afaceri burghezo-moşiereşti prin Monte-Carlo. Îl aduseseră din Franţa ca să conducă peste specialiştii noştri în materie de coregrafie, de dans popular autentic. Vorbea bine româneşte, trecuse de 60 de ani. El a răspândit vestea că Nicuşor, mezinul, se însoară cu o prinţesă, nu cu una oarecare, ci tocmai din casa regală engleză. Iar cei din familia Ceauşescu au aprobat plini de mândrie, auziseră şi ei câte ceva. Şi iată că într-o vineri, total pe neaşteptate, la lăsarea serii, în Scorniceşti vin cei mai iubiţi fii ai neamului de la Burebista-ncoace, eroii între eroi, destinele nimerite la confluenţa cu istoria săpată-n beton şi sticlă, ctitorii României moderne şi ai zborului ei prin constelaţii comuniste. Şase maşini negre au oprit în faţa casei-monument şi... iată-i în carne şi oase pe Nicolae Ceauşescu şi pe Elena lui!